Hårvask eller ikke hos frisøren

Hårvask hos frisøren

Vask hos frisøren er stort sett ikke en nødvendighet om man vasker håret selv før man drar dit, men de fleste frisørene ønsker å vaske det for å vite at det er rent og greit å håndtere.

Billigfrisørene dropper ofte vask

Billigfrisørene dropper ofte hårvasken. Flere billigfrisører kan ha opptil 5 stoler for klipp og bare en vask. De velger oftere å ikke tilby vask da dette tar tid. Grunnen til at billigfrisørene kan klare å tilby billig klipp er at det går raskt, så vasking reduserer tempoet. Jo flere de får klippet på en time, jo høyere blir timebetalingen. Mange normalt prisede frisører ønsker å vite at håret er rent, men om du nettopp har vasket det, behøver du ikke vaske det igjen. Går du til en frisør i Xhibition kjøpesenter så kan forevente å bli spurt om å få vasket håret. Håret blir da lettere håndterlig og er bedre egnet for klipp og annen behandling. Det er også bra for god hygiene i frisørsalongen.

Vask nødvendig for bra klipp

Er vask nødvendig for bra klipp? Først når håret er vått ligger det så slett som mulig og det er lettere for frisøren å se hva som bør klippes. På denne måten blir det best for frisøren, og da til slutt også for deg. Dette er grunnen til at mange frisører inkluderer vask i prisen for en klipp. Ønsker du å slippe å vaske håret, vil de fleste frisørene la deg droppe vasken. Det er da lurt om du har vasket håret før du kommer dit og ikke har i noen remedier. De vil da forsøke å spraye håret med vann for å oppnå samme effekt, men mange mener dette egentlig ikke er godt nok, og du kan få et ujevnt resultat.

Flere billigfrisører velger å droppe vask for å øke effektiviteten. Men de som ønsker best mulig resultat, ønsker å vaske håret før en klipp og inkluderer derfor ofte dette i prisen.