Forbrukslån på dagen

forbrukslån og kredittkort

En formidler av forbrukslån på dagen finner jeg på internettet etter et ganske kort søk. Det første lånet som kommer opp er et lån der du kan velge å låne mellom 50000-500000 kroner for bruk til refinansiering, kjøp eller forbruk på andre måter.

Betingelsene er at du er fylt 23 år, har fast inntekt og er norsk statsborger. Dette utrolig kjappe forbrukslån på dagen har en rente på 15% og kan lånes fra ett år til 15 år. Men låner du 500000 kroner på ett år, vil månedssummen overstige 41000 kroner bare i avdrag på lånet.

Den neste långiveren krever at du kun er fylt 20 år når du søker, selv om renten på dette lånet ligger mellom 20-28%. Dette er skyhøyt uansett hvilken situasjon man er i, men her kan du ikke låne mer enn maksimum 75000 kroner. Slike forbrukslån på dagen bør man styre unna dersom man kan, eller man skal tenke seg godt om før men velger å ta opp et slik lån. Vet du med sikkerhet at du får betalt det innen god tid, kan man likevel velge å gjøre det. Man står fritt til å ta et slikt lån, da man er myndig og står for eventuelle tap selv.

Dagens samfunn har blitt endret

Slik kan man fortsette med mange ulike varianter og betingelser for ulike forbrukslån på dagen. Det som er felles for disse lånene er at man ikke trenger å oppgi noe spesielt man ønsker å bruke forbrukslånet på. Mange velger å refinansiere andre smålån, som en ny sjanse. Da tar man opp lånet med sikkerhet i boligen, noe som reduserer risikoen og dermed kan långiveren gi deg en bedre rente. Dette er ganske spekulativt, da mange som kanskje ikke har kontroll over økonomien sin, og sitt forbruk, vil få problemer etter hvert. Derfor er det uten unntak satt regler for at man skal bli kredittvurdert før man uansett blir innvilget lån.

Da man heller ikke trenger å troppe opp i banken, med findressen på, nystrøket i ermene, så kan man sitte hjemme i sin egen sofa, og sende ut søknader til utallige långivere av forbrukslån på dagen. Og mange får nettopp det. Det bygger seg derfor opp en stor gjeldsgrad i samfunnet, og dette er i stor grad med på å holde rentene veldig lave. Men de kan ikke holdes nede kun på grunn av dette, og dersom styringsrentene skulle gå opp noen prosentpoeng, vil mange husstander begynne å slite med privatøkonomien sin.

Det vil igjen si at for mye penger har blitt generert av hussalg på for kort tid, noe som har ført til mye av de situasjonene vi ser i dagens samfunn. Det er skremmende. Så derfor skal ikke bare långiveren gjøre grundige sjekker av kunden, men kunden selv skal vurdere sin situasjon og se hvordan det vil kunne bli om fem, ti år dersom situasjonen endrer seg dramatisk.

Så våre anbefalinger er å spare opp til forbruk, men dersom du velger forbrukslån på dagen, så gjør deg en gjennomgående analyse av ditt behov, målt opp mot din betalingsevne nå og i fremtiden.