Online dating for de godt voksne

Dating for eldre i Norge
I dagens moderne og teknologisk utviklede samfunn, så er ting ikke lenger slik de var i gamle dager. Folk møtes ikke lenger på bedehuset på en lørdagskveld (det er litt tvilsomt om ekte mennesker noen gang har møttes denne måten, men det påstås i hvert fall jevnlig), de møtes via internett.

Gode, gamle dager var fylt av historier om folk som møtte hverandre på de utroligste måter. De mest fantastiske og mest romantiske historiene vi kunne tenke oss ville aldri ha funnet sted dersom ikke utrolige ting hadde hendt slik at disse to personene faktisk kunne møtes.

For det å møte “den rette” er jammen ikke alltid rett frem. Det er mange hindre som må hoppes over og tunga skal holdes rett i munnen, slik at en ikke snubler og faller rett i grusen, med trynet først.

Dating har alltid vært vanskelig, men få har vel vært så utsatt for datingproblemer som eldre mennesker. Det er ikke uvanlig at de som skilles eller mister sin elskede ofte ikke går videre med sitt kjærlighetsliv, men dette er i dag lettere å gjøre enn det noen gang har vært tidligere.

Hvordan kommer jeg i gang med online dating?

Det er ikke alle eldre som er interesserte i å date og det må man selvfølgelig akseptere og respektere, men for de som er det, så kan denne artikkelen forhåpentligvis gjøre ting litt lettere ved å gi deg informasjon du muligens ikke var klar over.

dating for de godt voksne

Før i tiden så var dating sosialt. Det krevde at man forlot sitt eget hjem og trygghetsfølelsen dette ga, og bega seg ut på veien mot potensielle partnere. Dating krevde sjarm, evne til å småprate og, ikke minst, gode sosiale evner. Slik er det ikke lenger, noe som nok kan være bra for mange, men ikke like lett for de som er vant til den gamle metoden.

Den gode, gamle metoden er selvfølgelig fremdeles en mulighet, men for deg som er litt oppe i årene og på utkikk etter et nytt, spennende forhold, ja, for deg som vet hva du vil ha så anbefaler vi online dating.

Dette kan i dag gjøres via din egen telefon. Det eneste du trenger å gjøre for å komme i gang med dating på telefonen, er å laste ned en app. Så snart dette er gjort setter du opp en profil, så er det bare til å begynne letingen. Disse appene er fulle med profiler som du kan sveipe forbi, eller erklære din interesse i.

Er ikke dating for yngre mennesker?

Det er ikke til å komme unna at en stor andel av de som går på dater er unge mennesker. Dette er bare naturlig, men det betyr på ingen måte at eldre mennesker ikke skal kunne gjøre det samme.

Mange ender opp alene og blir ensomme, slik er bare livet. For mange så har dette ment slutten på romantikk og dating, men nå har flere datingselskaper gjort alt de kan for å sikre det slik at dette ikke lenger er mer enn en dårlig unnskyldning. Ingen skal trenge å være alene, det finnes noen for alle og dagens teknologi jakten mye lettere.

Par som dater

Det finnes så klart dating apper som primært fokuserer på unge mennesker, men det er også etter hvert flere og flere som har litt mer modne personer som sin målgruppe. Her finner vi apper og datingsider for voksne som Singles50, en app spesielt designet for de over 50.

Singles50 er det perfekte eksempelet på hvordan dating (så vel som sosial akseptering) har utviklet og endret seg. Singles50 er bare en av flere apper som er skreddersydd for deg som er over 50 og fremdeles ikke er sammen med den du har lett så lenge etter.

Hva er en dating app?

Nøyaktig hva en dating app er virker nok selvfølgelig for noen, men sannheten er at det ikke er alle eldre som er like teknologisk flinke som andre, derfor kan det her være greit med en kort forklaring av akkurat hva en dating app er.

En dating app fungerer på samme måte som en datingnettside. Det vil si at hovedformålet bak appen, er å sette deg i kontakt med en (eller flere) personer som du selv er interessert i å gå ut med.

Her kan du kanskje spørre hvordan denne appen eller nettsiden kan vite hvem du er interessert i, men datingsider krever alltid at du fyller ut ganske omfattende informasjon om deg selv før du bruker deres tjenester. Dette sikrer at du er den du sier du er, samtidig som det betyr at datingselskapet kan sette i gang med å “matche” deg.

Dating i Norge

Forskjellen på en app og en nettside, er at appen finner sted på mobil. Her vil du få opp en rekke forslag over folk som kan passe for deg og du vil ikke trenge så mye som tilgang til en PC for å kunne bla igjennom resultatene. Dersom du finner noen du liker er det bare til å tekste. Et møte avtales etter hvert.

Koster dating apper penger?

Det å ta en person med ut på en date, har ofte vært veldig dyrt. Du skal imponere, du skal vise hvem du er. Ofte betyr dette den dyreste vinen, den flotteste maten på den mest overdådige restauranten du definitivt ikke egentlig har råd til. Men vi tar oss råd, når vi må. Dessverre så skjer det oftere at vi kaster bort penger på feil person.

Dette er ikke lenger et reelt problem, takket være online dating. Online dating krever ingen dyre flasker vin eller middager bestående utelukkende av flamberte froskelår, disse tingene er ikke engang et valg med online dating.

Hele poenget bak online dating er å sette deg i kontakt med noen som kan være den rette for deg. Du blir som regel matchet med noen som har samme interesser og er på utkikk etter det samme som deg.

Så snart matchingen er gjort, setter samtalene i gang. Online datingsider og dating apper gir deg muligheten til å tekste fram og tilbake med noen du har mye tilfelles med og dersom du er heldig, så kan dette vise seg å være personen i ditt liv. Du vet ikke før du prøver!