Fordeler og ulemper ved å handle møbler online

Spisebord

Hvilke fordeler og ulemper får vi ved å kjøpe møbler online? Det er ikke bare fordeler ved online kjøp av møbler. Møbler er gjerne større enn mye annet vi kjøper på nett, og dette kan være grunnlag for noen utfordringer vi ikke får med andre varer. Vi tar her frem noen få fordeler og ulemper ved å handle møbler på nett.

Fordeler ved å handle møbler online

Det er absolutt noen fordeler ved å handle møbler online. En av fordelene er at vi kan sjekke utvalget fra flere leverandører på PC-en hjemme i sofaen og behøver ikke bevege oss utenfor døren før vi har valgt, for eksempel spisebord, som stemmer med alle ønsker vi har. Mange vil si at de heller vil innom møbelbutikken så de kan se nøyaktig hvordan bordet ser ut. Men de fleste møbelbutikker har bare et lite utvalg av møblene tilgjengelig i butikken. Det hender ofte at du må finne det spisebordet du faktisk vil ha i en katalog fordi de ikke har det i butikken. I så tilfelle, er det ikke spesielt mye bedre å kjøpe i butikk enn på nett. En annen fordel er at vi kan handle når vi vil. Når vi plutselig bestemmer oss for at vi vil ha nytt spisebord behøver vi ikke vente helt til mandag før vi kan finne bordet vårt. Og vi behøver heller ikke å stå i kø i butikken til en av selgerne har tid til å bestille spisebordet for oss.

Ulemper med møbelhandel online

Men det finnes selvfølgelig ulemper med møbelhandel online. Det er for eksempel ikke alltid så lett å se fra en nettbutikk om de faktisk er en norsk nettbutikk, eller om de er utenlandske, og om du da selv må stå for deler av importjobben. Du kan risikere at du vil motta MVA og toll på egen faktura fra selskapet som frakter møblene du kjøper til Norge. Dette er ikke alltid et problem selv om vi velger en utenlandsk leverandør. Noen utenlandske leverandører har lager i Norge slik at de selv kan innføre varen så den da er ferdig fortollet når den kommer til deg.

En annen ulempe er hva slags service de har om du har fått defekte varer eller rett og slett fått tilsendt noe annet enn du har bestilt. Noen vil da ordne retur kostnadsfritt, men du kan også oppleve leverandører som pålegger deg å håndtere all returfrakt, samt retur av MVA, om varen ikke byttes. De fleste som ønsker å beholde sine kunder i Norge velger å løse dette så bra som mulig slik at du ikke skal bli skadelidende om du har mottatt varer med feil.

Det finnes definitivt både fordeler og ulemper ved å handle møbler online, men hvordan leverandøren håndterer ulempene avgjør hvordan dette oppleves for deg.